Moped blog

Moped blog

Mopeddel Görögországból Franciaországig - videó

2016. március 11. - gus

Hősünk nem sokat teketóriázott, 2014 őszén szépen fogta magát, és Görögországból Albánián, Montenegrón, Bosznia-Hercegovinán, Horvátországon, Szlovénián és Olaszországon keresztül hazamopedezett a franciaországi Grenoble-ba. A felszerelése eléggé minimalista, ha jól nézem, sima esődzsekiben és hegesztőkesztyűben nyomta.

Mondjuk a képek tanúsága szerint az egész túra a minimalizmus jegyében fogant: a tengerpart vagy az autóparkoló is simán megteszi, hogy az ember fia tábort verjen, ha éppen nincs keret motelra vagy falusi turizmusra. Meg ahogy a képeket elnézem, a srác simán egy hónapig császárzsömlét evett baromfipárizsival és tubusos krémsajttal, amit menetrend szerint sörrel öblített le, és azért szerelni is kellett időnként ezt-azt. Nagy RISZPEKT neki, hát még a szép képekért és a megtett 4000 kilométerért, amit kb. 250 kilométeres napi szakaszokban abszolvált.

Na de nézzétek inkább ti is a jó kis lokális zenei aláfestéssel fűzerezett videót.

ⓜ ⓞ ⓟ ⓔ ⓓ   ⓑ ⓛ ⓞ ⓖ

 

És továbbra is él a felhívás: ha van olyan mopeded vagy érdekes kismotorod Budapest környékén, amit egy rövid tesztre szívesen kölcsönadnál, akkor ezt a mopedblog@indamail.hu címen jelezheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://moped.blog.hu/api/trackback/id/tr968466304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asasd 2016.03.12. 09:47:14

Le a kalappal a srác előtt! Gyönyörű helyeken motorozott a kis mopedjével. 4000 km nagyon szép teljesítmény. :)

A 93 E km-es cikkben bemutatott Simsonnal készülök idén a Bodenseehez ill. a Genfi tóhoz. Azóta másfélezer km-rel van több a még mindig bontatlan, alapméretes dugóval szerelt, 29 éve szinte hibátlanul futó motorral.
Igaz, ez nem lesz 4 E km, csak 2.600 km körül, de nem hiszem, hogy a cikkben szereplő példány ennyit futott volna bontatlanul, szinte hibamentesen. :)
Én nem tervezek semmifajta útközben történő javítást, mint ahogyan szerintem a videon szereplő srác sem tervezett. :) Aztán majd kiderül, hogy kellett-e nálam bármit is javítani, úgyis beszámolok a Simsonos utazásról.

Bxx 2016.03.12. 09:48:57

@asasd:
Bakker, most nézem, a rendszer elírta, azaz nem figyeltem. Bxx profilnévről írtam az előző hozzászólásom.
süti beállítások módosítása