Moped blog

Moped blog

Szerkesztői előszó

Kismoped a nagyvárosban

2014. október 21. - gus

A mopedblog ötlete tegnap pattant ki a fejemből.

A blog elsődleges célja annak a közkeletű vélekedésnek a megcáfolása lenne, hogy egy pedálos kismotor alkalmatlan a nagyvárosi közlekedésre, legfeljebb csak vidéki falvakba való, ennek folyományaként pedig remélhetőleg a mopedeket méltatlanul sújtó negatív előítéleteket is sikerül majd legalább mérsékelni. Öt mopedes évet magam mögött hagyva eddig azt tapasztaltam, hogy Budapesten is jól használható, szerethető, de sajnos gyakran lenézett közlekedési eszközről van szó.

1985-Puch-Maxi-Sport-LS-2-Speed-right.jpg

Írásainkban természetesen a kritikának is helye lesz. Esetről esetre fogjuk majd megvizsgálni, hogy mely mopedek mekkora mértékben valók városba, köztük ugyanis a teljesítménybeli különbség nem elhanyagolható, noha egyik esetében sem kell attól tartanunk, hogy a segédmotorokra előírt sebességhatárt jelentős mértékben túllépjük. A jövőben tehát megpróbálunk minél több mopedet felkutatni, és a bennük rejlő lehetőségeket, egyediségeket, ínyencségeket és buktatókat bemutatni, de a mopedek-kismotorok fenntartásával, javításával kapcsolatban is igyekszünk tanácsokkal szolgálni. Reméljük, a blog nem csak azok érdeklődésére tarthat majd számot, akik egy mopedben már megtalálták számításukat, hanem azokéra is, akik eddig még nem mertek motorra szállni, de a tömegközlekedés vagy az autó olcsó, könnyen fenntartható és gyors alternatíváját keresik.

De a blog természetesen nem csak mopedekről fog szólni, igyekszünk majd a motorozáshoz tágabban kapcsolódó témákat is megpendíteni, ügyelve természetesen arra, hogy a mopedes és nem mopedes bejegyzések közül az előbbi felé billenjen a mérleg.

(Ja, és ha van Budapest vonzáskörzetében olyan mopeded, amit kölcsönadnál egy körre, hogy írjunk róla, szívesen vesszük!)

Mopedre fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://moped.blog.hu/api/trackback/id/tr946812633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xbr 2014.10.23. 13:12:42

Nagy örömmel olvasom, hogy indul egy ilyen blog, csak hajrá!
Pont így érzem én is, bár sosem ültem mopeden, szarni a sztereotípiákra, meg a lenézésekre!

Ebben az országban minden lenézett, a bkv azért mert bkv, a bringa azért mert bringa, ha robogó, akkor azért, mert csak egy robogó, ha nagymotor, akkor azért mert öreg, vagy fiatal és túl kicsi köbcenti, vagy túl nagy, vagy chopper vagy endúró vagy nemgixxer.

Ez magyar betegség, nem kell vele foglalkozni, aki bárkit, bármit lenéz, az az ő problémája, legfeljebb sajnálni lehet, de leginkább nem foglalkozni vele, és felülemelkedni rajta. Tudod: sose vitatkozz idiótákkal, mert le kell süllyedned az ő szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal... :)

üdv,
xbr

gus 2014.10.23. 13:21:55

Köszi, egyetértek veled, lesajnálni mindent baromi egyszerű. És mindenki azt emeli piedesztálra, ami épp van neki, ha robogója van, akkor a robogó az istenkirály, ha endorojó, akkor az, ha csoppere, akkor meg az.

tamas11 2015.10.31. 13:44:42

keresek eladó példányt, nem tudsz véletlenül?

gus 2015.10.31. 16:29:28

@tamas11: Puch Maxit keresel? Az én barati körömben sajnos senki sem mopedezik, de a jófogás tele van Puch Maxival 20 és 50e forint között.
süti beállítások módosítása